ΝΕΑ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαβάστε εδώ όλες τις ανακοινώσεις με χρονολογική σειρά Επιλέξτε κατηγορία για να δείτε τις ανακοινώσεις που σας ενδιαφέρουν

Στην τελική ευθεία o ξενώνας φιλοξενίας συνοδών ασθενών στο Αχιλλοπούλειο

Στην τελική ευθεία o ξενώνας φιλοξενίας συνοδών ασθενών στο Αχιλλοπούλειο

Στην αξιοποίηση δύο ακινήτων που ανήκουν εξ αδιαιρέτου στο Νοσοκομείο Βόλου και στην Ι.Γ. Εφορεία, προχωρούν οι δύο φορείς μόλις λάβουν και τη σύμφωνη γνώμη των δύο συναρμόδιων υπουργείων, Υγείας και Πολιτισμού. Τα δύο κτίρια βρίσκονται στην οδό Πλαστήρα, δίπλα στο Αθανασάκειο Μουσείο. Το ένα ακίνητο, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο και είναι πέτρινο θα αξιοποιηθεί για να στεγάσει την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και το άλλο θα αξιοποιηθεί ως ξενώνας για την φιλοξενία συγγενών ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου και έρχονται από τα νησιά ή μακρινές περιοχές του Πηλίου.

Αυτό ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Κ. Καραμπάτσα, του υποδιοικητή κ. Μπαλλή, της προέδρου των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου Γεωργίας Σταγάκη και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, της κ. Ελισσάβετ Νικολάου αναπληρώτριας προϊσταμένης της Ι.Γ. Εφορείας Μαγνησίας και του κ. Κουμπαρέλου μηχανικού του Νοσοκομείου. Ήδη οι δύο φορείς έχουν ετοιμάσει φακέλους με τα σχέδια αξιοποίησης και τους προϋπολογισμούς των δύο έργων και περιμένουν την έγκριση από τα δύο υπουργεία.

Το κτίριο που προορίζεται να στεγάσει την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων

Το κτίριο που προορίζεται να στεγάσει την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμπάτσας οι δύο φορείς προτείνουν την αλλαγή χρήσης των δύο κτιρίων, ώστε το ένα να το αξιοποιήσει το Νοσοκομείο μαζί με το Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου για ξενώνα δυναμικότητας 10 κλινών και το άλλο η Ι.Γ. Εφορεία για να στεγαστεί εκεί η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κ. Καραμπάτσας τονίζοντας ότι όταν υπάρχει συνεργασία και θέληση, μπορούν να γίνουν θαύματα.

Ο κ. Μπαλλής επισήμανε ότι πρόκειται για μια κίνηση αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου και ειδικά για ένα πολύ σημαντικό έργο που οι Φίλοι του Νοσοκομείου παλεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. “Οι νησιώτες ειδικά, αλλά και άνθρωποι από το Πήλιο το έχουν μεγάλη ανάγκη. Και τα δύο κτίρια μπορούν να επισκευαστούν και ήδη αναζητούμε οι δύο φορείς τρόπους χρηματοδότησης”.

Το κτίριο που σχεδιάζεται να στεγάσει τον ξενώνα φιλοξενίας συγγενών ασθενών

Το κτίριο που σχεδιάζεται να στεγάσει τον ξενώνα φιλοξενίας συγγενών ασθενών

Από την πλευρά το ο κ. Κουμπαρέλος ανέφερε οτι για τον Ξενώνα έχει καταθέσει τα σχέδια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα και αν δοθεί η έγκριση για την αλλαγή χρήσης από τα δύο υπουργεία, ο ξενώνας μπορεί να ετοιμαστεί μέσα στο 2015.

Η κ. Σταγάκη ανέφερε ότι ο ξενώνας για τους συγγενείς είναι ένα έργο που συμπεριλαμβάνεται στους σκοπούς του Συλλόγου και πλέον μπορεί να γίνει πραγματικότητα. “Στο παρελθόν μας είχαν παραχωρήσει ένα οικόπεδο στη Ν. Δημητριάδα και φίλος του νοσοκομείου μας είχε κάνει τα σχέδια, αλλά ξέσπασε η κρίση και τελικά δεν μπορέσαμε να το αξιοποιήσουμε”. Η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου η κ. Αγνή Σκουζού ανέφερε ότι τον ξενώνα μπορούν να χρησιμοποιούν και καρκινοπαθείς που πηγαίνουν για χημειοθεραπεία και χρειάζεται να ξεκουραστούν για λίγο πριν αναχωρήσουν για το σπίτι τους.

Τέλος η κ. Ελισσάβετ Νικολάου, ανέφερε ότι πρόκειται για μια επωφελή λύση και για τους δύο φορείς και οτι ήδη έστειλε το φάκελο στο υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή:Θεσσαλία – e-thessalia.gr