ΝΕΑ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαβάστε εδώ όλες τις ανακοινώσεις με χρονολογική σειρά Επιλέξτε κατηγορία για να δείτε τις ανακοινώσεις που σας ενδιαφέρουν

Έγινε ο αγιασμός της νέας χρονιάς στο ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Βόλου

Έγινε ο αγιασμός της νέας χρονιάς στο ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Βόλου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 1η Οκτωβρίου 2015 ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημόσιο ΙΕΚ του Νοσοκομείου Βόλου που στεγάζεται στην Αγριά. Είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας του σχολείου ως Δημόσιο ΙΕΚ, καλύπτει την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτικής Τραυματολογίας και η διδασκαλία πραγματοποιείται από δύο μόνιμες καθηγήτριες τις κ. Ευαγγελία Μπελέτη και Ιωάννα Ματραπάζη και από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερέας π. Βαρνάβας, ενώ παραβρέθηκαν όλοι οι μαθητές μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Χαράλαμπος Μπαλής, το μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου κα Μαρία Γαβαλά-Τσακνάκη, καθώς και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κα Ελένη Χαμπέρη.
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός της έναρξης λειτουργίας του ΔΙΕΚ επειδή η σχολή λειτουργούσε μέχρι και το περασμένο σχολικό έτος ως ΕΠΑΣ Βοηθού Νοσηλευτή και υπήρξε έντονος προβληματισμός για τη συνέχεια της λειτουργίας της μετά και από την κατάργηση των ΕΠΑΣ όλης της χώρας. Τελικά, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου, της Διευθύντριας της σχολής και την αμέριστη υποστήριξη και συμβολή των βουλευτών του νομού και τοπικών φορέων επιτεύχθηκε η μετατροπή σε ΔΙΕΚ, ώστε να είναι δυνατή η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και η προετοιμασία καταρτισμένων νοσηλευτών για την κάλυψη των αναγκών στο χώρο της υγείας. Οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά στους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό και τόνισαν τη μεγάλη σημασία τη επιλογής τους να ακολουθήσουν έναν κλάδο που πρωτίστως αποτελεί λειτούργημα και απόφαση προσφοράς στον άνθρωπο.

Πηγή:magnesianews

Πηγή:Taxydromos