Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα

Radiology_Banner


Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.
Διευθυντής: Τούλης Γεώργιος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τηλ.: Διευθυντής: +30 242135-1292
            Ιατροί: 242135-1096, 242135-2079, 242135-1094
            Γραμματεία: 242135-1811, 242135-2078

E-mail: med.aktinologiko@ghv.gr


Ακτινολογικό:


Γεώργιος Τούλης |Δ/ντής Ακτινολογίας
Αικατερίνη Κόγια |Δ/ντής Ακτινολογίας
Γεωργία Πρωτόγερου |Επιμ. Β’ Ακτινολόγίας
Ελένη Σκουρτανιώτη |Επιμ. Β’ Ακτινολόγίας (Επικουρική)

Αξονικός:


Αφροδίτη Αντωνίου |Επιμ. Α’ Ακτινολογίας
Παναγιώτης Κρίκης |Επιμ. Α’ Ακτινολόγίας
Ιωάννα Μαλαμούλη |Επιμ. Β’ Ακτινολογίας

Αξονική Τομογραφία
Αξονική τομογραφία (CT) είναι μια τεχνική σάρωσης που χρησιμοποιεί ακτίνες Χ και μας δίνει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες του σώματος. Μια αξονική τομογραφία μπορεί να δώσει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, των οστών, των μαλακών ιστών, της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και την παρακολούθηση πολλών περιπτώσεων.

Μέτρηση Οστικης Πυκνότητας

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας ή DXA (Dual-Energy X-Ray Absorptiometry) είναι η εξέταση κατά την οποία γίνεται χρήση των ακτίνων Χ για τον προσδιορισμό της οστικής μάζας. Θεωρείται η καλύτερη εξέταση για τον έλεγχο της οστικής πυκνότητας και χρησιμοποιείται ευρέως στη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Μαστογραφία

Είναι εξέταση των μαστών με ακτίνες Χ. Μαζί με την κλινική εξέταση του μαστού, αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την ανίχνευση καρκίνου του μαστού. Η εξέταση μπορεί να δείξει τις αλλαγές, όπως για παράδειγμα μικρούς όγκους, στο στήθος μιας γυναίκας πολύ πριν η ίδια ή ή το γιατρό της το καταλάβουν με την ψηλάφηση.

Υπέρηχος Triplex

Το Τriplex αγγείων είναι μία μη επεμβατική απεικονιστική μέθοδος που μαs δίνει πληροφορίες τόσο της συμβατικής υπερηχογραφικής απεικόνισης του αγγείου όσο και πληροφορίες με τη χρήση του power Doppler για τη ροή του αίματος εντός του αγγείου. Με το Τriplex έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε την πορεία – ανατομία του αγγείου, το μέγεθος, τη ροή του αίματος, να υπολογίσουμε τη στένωση, να απεικονίσουμε το θρόμβο, να ελέγξουμε τη βαλβιδική ανεπάρκεια αν υπάρχει.

Με τη μέθοδο του Τriplex, λοιπόν, ελέγχουμε:

1. Τις καρωτικές και σπονδυλικές αρτηρίες.

2. Την κοιλιακή αορτή.

3. Τις λαγόνιες αρτηρίες.

4. Tις αρτηρίες των άκρων.

5. Τις φλέβες των άκρων.

6. Τα νεφρικά αγγεία.