Χειρουργική Κλινική

ΓΕΝΙΚΑ

Η Χειρουργική κλινική του Γ.Ν. Βόλου, ιδρύθηκε το 1906 και αποτελεί ένα από τα πλέον νευραλγικά και παραγωγικά τμήματα του νοσοκομείου. Απευθύνεται σε ένα μόνιμο πληθυσμό που ανέρχεται στις 250.000 (Ν. Μαγνησίας – Β.Σποράδων), εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και σημαντικό αριθμό περιστατικών λόγω της τουριστικής φυσιογνωμίας της περιοχής. Διαθέτει 35 αναπτυγμένες κλίνες, στον 3ο όροφο της νεόδμητης πτέρυγας του νοσοκομείου, εφημερεύει σε καθημερινή βάση και εξυπηρετεί περί στις 3.000 νοσηλείες ετησίως. Σύμφωνα με τον Οργανισμό του Γ.Ν Βόλου «Αχιλλοπούλειο», (ΦΕΚ 1262/2012), προβλέπονται δέκα θέσεις ειδικευμένων χειρουργών και εννέα θέσεις ειδικευομένων.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η Χειρουργική κλινική, εξυπηρετείται σε εβδομαδιαία βάση από έξι χειρουργικές αίθουσες για τις τακτικές/προγραμματισμένες επεμβάσεις, και από μια αίθουσα για μικροεπεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία. Πραγματοποιεί ετησίως περίπου 1300-1400 επεμβάσεις υπό αναισθησιολογική επίβλεψη, και επιπλέον 500-600 επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία. Η κλινική μας καλύπτει το σύνολο σχεδόν των αντικειμένων της γενικής χειρουργικής (τραύμα-επείγοντα, χειρουργική ογκολογία, λαπαροσκοπική χειρουργική ) και προσφέρει πλήρη ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική από το 1991. Στόχος μας είναι η προσφορά σύγχρονων και ποιοτικών χειρουργικών υπηρεσιών με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική προσέγγιση των νέων χειρουργών.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

- Χειρουργική Παχέος Εντέρου
- Χειρουργική Κοιλιακού Τοιχώματος
- Χειρουργική Ανώτερου Πεπτικού
- Χειρουργική Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος
- Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων
- Λαπαροσκοπική Χειρουργική
- Χειρουργική Μαστού

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Λειτουργούν σε καθημερινή βάση, 09.00-11.00 π.μ, για προγραμματισμένες επισκέψεις στο χώρο του συγκροτήματος των εξωτερικών ιατρείων στο ισόγειο του νοσοκομείου.
Επιπρόσθετα, Δευτέρα και Τετάρτη 11.00-13.00μμ, πραγματοποιούνται εξωτερικά ιατρεία με αποκλειστικά αντικείμενα παθήσεις μαστού, θυρεοειδούς, παγκρέατος και παθήσεων πρωκτού.
Στον ιδιο χώρο των εξωτερικών ιατρείων γίνεται και ο προεγχειρητικός έλεγχος των ασθενών δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη επέμβασή τους.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Εχοντας ως προτεραιότητα την παροχή σύγχρονων χειρουργικών υπηρεσιών, η κλινική έχει εντάξει στις υποδομές της μια απο τις πλέον αναβαθμισμένες τεχνολογικά χειρουργικές αίθουσες στον ελλαδικό χώρο. Από το 2018, λειτουργεί πλήρως μια Χειρουργική Αίθουσα EndoAlpha με δυνατότητες που καλύπτουν τις ανάγκες της προηγμένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής προσφέροντας εκτός του σύγχρονου εξοπλισμού, δυνατότητες real-time επικοινωνίας και τηλε-εκπαίδευσης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Από το 2013, στα πλαίσια της προσπάθειας για ολοκληρωμένη και πολύπλευρη αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών, λειτουργεί με επίσημη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου πλήρες Ογκολογικό Συμβούλιο με συμμετοχή πολλαπλών ειδικοτήτων.
Το Ογκολογικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τις εξής ειδικότητες
• Γενικής Χειρουργικής (ΓΝ Βόλου)
• Παθολογίας – Ογκολογίας (ΓΝ Βόλου)
• Παθολογικής Ανατομίας (ΓΝ Βόλου)
• Ακτινολογίας (ΓΝ Βόλου)
• Ακτινοθεραπευτικής (Πανεπιστημιακή κλινική ΠΓΝ Λάρισας)
Συγκαλείται σε 15ημερη βάση, και εκτός των ασθενών της Χειρουργικής Κλινικής εξυπηρετεί και παραπομπές ασθενών εκτός του νοσοκομείου Βόλου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Διευθυντής:
Δημήτριος Λύτρας, MSc., PhD

Επιμελητές Α’:
Όλγα Μαυρομάτη MSc.

Επιμελητές Β’:
Αλέξιος Σταύρου MSc.
Κυριάκος Ψαριανός MSc.
Αθανασία Μπαμίχα MSc.
Κων/νος Περιβολιώτης MSc., PhD

Προϊσταμένη Νοσηλευτικής:
Αικατερίνη Βολιώτη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραφείο Διευθυντή : 242135-1615
  • Γραφείο Επιμελητών: 242135-1613, 242135-1620
  • Γραφείο Ιατρών Κλινικής: 242135-1403
  • Γραφείο Νοσηλευτικής: 242135-1506, -1700
  • med.xeirourgiki@ghv.gr