Χειρουργεία

Surgery_Banner


Το Χειρουργείο λειτουργεί στον 3ο όροφο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.
Προϊσταμένη: Αικατερίνη Χαρανά| Τ.Ε. Νοσηλευτικής (Msc Διοίκηση Υπηρεσιών & Οικονομικών Υγείας)


Τηλέφωνα επικοινωνίας με τα Χειρουργεία
Προϊσταμένη: +30 242135-1460
Γραφείο Προϊσταμένης


Ελευθερία Λασκαρίδου | Τ.Ε. Νοσηλευτικής
Δέσποινα Τσιπερλή | Τ.Ε. Νοσηλευτικής
Χρυσούλα Γουλομήτρου | Τ.Ε. Νοσηλευτικής
Γραμματειακή Υποστήριξη: +30 242135-1457
Μαρία Κυρτσούδη | Νοσηλευτικό Προσωπικό
E-mail επικοινωνίας
nurse.xeirouegeio@ghv.gr


Νοσηλευτές Χειρουργείου | Εργαλειοδότριες
Δήμητρα Κουσίδου
Αικατερίνη Αθανασοπούλου
Μαρία Αναγνωστοπούλου
Μαρία Σαμιωτάκη
Αρετή Γούλα
Ευαγγελία Βογιατζή
Γιώργος Σίμος
Αθηνά Λαμπαδάρη
Κεράσα Φωτιάδου
Μαρία Τσιρογιάννη
Ελευθερία Παπαργύρη
Σταυρούλα Γκίνη
Αθηνά Καπραβέλου
Βιργινία Καρακώστα
Μαρία Κούτνα
Περσεφόνη Καλπουρτζή (& Πτυχιούχος Φυσιοθεραπεύτρια)


Νοσηλευτικό | Βοηθητικό Προσωπικό
Αναστάσιος Κιτσιτζιόγλου
Γρηγόρης Χαρακόπουλος
Δημήτρης Κώστας
Στέργιος Κογκούλης
Ελένη Αλεξίου


Τα Χειρουργεία του Γ.Ν.Βόλου διαθέτουν επτά χειρουργικές αίθουσες οι οποίες σύμφωνα με τον ειδικό εξοπλισμό τους ταξινομούνται σε: τρείς αίθουσες Γενικής Χειρουργικής και Τραύματος, δύο αίθουσες Ορθοπεδικής και τραύματος μία αίθουσα Οφθαλμολογικής και τέλος μία αίθουσα ειδικά απομακρυσμένη από τα κεντρικά χειρουργεία, στην οποία πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις με μεγάλο μικροβιακό φορτίο (σηπτικές επεμβάσεις), επεμβάσεις σε περιπατητικούς ασθενείς με μιας ημέρας νοσηλεία όπως Μικρής Χειρουργικής Στόματος.
Επίσης πραγματοποιούνται μικροεπεμβάσεις της Χειρουργικής κλινικής σε εξωτερικούς ασθενείς και οποιαδήποτε Χειρουργική επέμβαση μικρή ή μεγάλη που δε μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου και χρήζει μεγαλύτερης εξειδίκευσης είτε σε εξοπλισμό είτε σε ανθρώπινο δυναμικό.
Η λειτουργία του τμήματος του Χειρουργείου είναι καθημερινή, συνεχής και επί 24ωρου βάσεως όλες τις ημέρες τις εβδομάδος. Κατά τις πρωινές βάρδιες πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα χειρουργεία σύμφωνα με τις ανάγκες ζήτησης των χειρουργικών κλινικών σε χειρουργικές αίθουσες και βάσει του εσωτερικού προγράμματος, που εκπονείται από την επιτροπή χειρουργείου και το Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα. Στις υπόλοιπες δύο βάρδιες πραγματοποιούνται έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία τα οποία προκύπτουν από την αδιάλειπτη εφημερία όλων των χειρουργικών τμημάτων του Νοσοκομείου.
Στα χειρουργεία πραγματοποιούντα κατα μέσο όρο σε 24ωρη βάση 20 χειρουργικές επεμβάσεις. Σε σύνολο την τελευταία πενταετία πραγματοποιήθηκαν 4.000-5.000 προγραμματισμένες & έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.

Πηγή: Αικατερίνη Χαρανά | Τ.Ε. ΝοσηλευτικήςΔιπλωματκή Εργασία: “ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2011, (ΕΣΔΥ).

Leave a Reply