Βιοχημικό Τμήμα

Biochem_Banner

Το Βιοχημικό Τμήμα βρίσκεται στον 1ο όροφο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.
Διευθυντής: Τογκουσίδης Ηλίας | (Ph.D. Βιοχημικός)

Α. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

1. Δρ. ΗΛΙΑΣ Β. ΤΟΓΚΟΥΣΙΔΗΣ, ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ Ph.D, EuSpLM.
2. ΚΑΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ
3. ΚΕΧΑΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΧΗΜΙΚΟΣ
4. ΜΑΡΑΙΔΩΝΗ ΚΕΡΑΣΙΑ, ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ
5. ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ
6. ΤΣΙΜΠΟΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΗΜΙΚΟΣ Ph.D
7. ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ Ph.D.

Biochem_Panorama
B. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

1. ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
2. ΛΑΚΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
3. ΒΡΑΚΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
4. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
5. ΠΑΠΑΔΙΑ ΜΑΡΙΑ
6. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡ
Επικοινωνία

Τηλ.: Διευθυντής: +30 242135 – 1674
Ε-mail: biochemlab@ghv.gr
Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργούνται από το Βιοχημικό Τμήμα:

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


Biochem_Personel

Το Βιοχημικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου είναι αυτοτελές Τμήμα του Εργαστηριακού Τομέα, που καθημερινά δίδει τεράστιο όγκο πληροφοριών, με καθοριστική σημασία για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόγνωση της κάθε ασθένειας. Διαθέτει μια διαρκώς αυξανόμενη γκάμα ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων (ορμονών, καρκινικών δεικτών, καρδιακών δεικτών, επιπέδων φαρμάκων, βιταμινών, ηλεκτροφορήσεων κ.λ.π.) εξαιρετικής διαγνωστικής αξίας.
Το Βιοχημικό Τμήμα είναι πηγή πληροφορίας ποιοτικών μετρήσεων στην υπηρεσία του κλινικού γιατρού και του πολίτη, ενώ παρέχει διαρκή ενημέρωση με πολύτιμες πληροφορίες για τους κλινικούς γιατρούς, με σημαντικά οφέλη για τον ασθενή και το ίδιο το νοσοκομείο.
Η συμβολή του Βιοχημικού Εργαστηρίου στην αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου είναι καθοριστική, αφού με την ορθολογική του οργάνωση και λειτουργία συμβάλλει:
1. Στη γρήγορη και ορθή διάγνωση του προβλήματος υγείας του αρρώστου και στη σωστή αντιμετώπισή του,
2. Στη συντόμευση του χρόνου νοσηλείας του αρρώστου και στη γρηγορότερη επανένταξή του στη παραγωγική διαδικασία, ενώ παράλληλα καθιστά δυνατή την αύξηση δυναμικότητας του Νοσοκομείου, για την κάλυψη επιπλέον υγειονομικών αναγκών και
3. Στη μείωση του κόστους νοσηλείας – θεραπείας του αρρώστου και γενικότερα των νοσοκομειακών δαπανών.
Το Βιοχημικό Τμήμα με την επιστημονική του επάρκεια δίδει πλήρη ειδικότητα Ιατρικής Βιοπαθολογίας (φεκ. 1078/4-6-09) όσον αφορά τον χρόνο Βιοχημείας, με αναγνώριση απο το ΚΕΣΥ. Η στελέχωση του Βιοχημικού Τμήματος αποτελείται από άριστα εκπαιδευμένο, τόσο Επιστημονικό Προσωπικό Κλινικών Χημικών – διδάκτορες και μη – όλοι τους μέλη του Εθνικού Μητρώου Κλινικής Χημείας, όσο και τεχνολογικό, με όλες τις απαραίτητες διαπιστεύσεις, απολύτως ενημερωμένο για τον συνεχή εκσυγχρονισμό του εργαστηρίου, διαρκής στόχος του οποίου παραμένει η αποδεδειγμένη ποιότητα των μετρήσεων, η διαπίστευσή του και η άμεση εξυπηρέτηση των περιστατικών.
Το Βιοχημικό Τμήμα έχει καταξιωμένη συνεργασία με τα Πανεπιστήμια:
1) Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Παν/μίου Θεσσαλίας,
2) το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ,
3) το Τμήμα Χημείας του Παν/μιου Ιωαννίνων Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Παν/μίου Ιωαννίνων,
4) το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών του Παν/μιου Ιωαννίνων.
για την πραγματοποίηση Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών των Πανεπιστημίων στο Βιοχημικό Εργαστήριο, μέσα στα πλαίσια των ΕΣΠΑ 2007-2020, προσφέροντας πολύτιμη γνώση και κλινικοεργαστηριακή εμπειρία στα ΑΕΙ και στους αυριανούς επιστήμονες. Ως εκ’ τούτου φαίνεται οτι το Βιοχημικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, καθόσον τα προγράμματα εκπαίδευσης των φοιτητών τηρούν τις προυποθέσεις που ορίζει το ΕΠΕΑΕΚ και η συνεργασία του ΥΠΕΠΘ με την Ευρωπαική Ένωση .
Όπως με σαφήνεια προκύπτει, η διαχείριση και ο σχεδιασμός Ποιότητας στο Βιοχημικό Τμήμα (TOTALQUALITYMANAGEMENT) είναι ο κατεξοχήν στόχος του Εργαστηρίου. Πραγματοποιούνται με απόλυτη επιτυχία, τα αυστηρά προγράμματα τόσο του Εθνικού Συστήματος Εξωτερικής Αξιολόγησης Ποιότητας (ΕΣΕΑΠ), όσο και του Διεθνούς Ποιοτικού Ελέγχου (EQASIMMUNOASSAY), καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθιστώντας το Εργαστήριο Αξιόπιστο διεθνώς, από τη EuropeanCommunityConfederationofClinicalChemistryandLaboratoryMedicine (EC4) – EurClinChem.

* (O κ.Τογκουσίδης Ηλίας Διευθύνει το Βιοχημικό Τμήμα, είναι Διδάκτορας Ιατρικής, Τομέας Παθολογίας Π.Θ. και είναι μέλος του Ευρωπαικού Μητρώου Κλινικής Χημείας και Εργαστηριακής Ιατρικής – EC4- EuSpLM).